meninggalkan anda smua....

Sunday, May 31, 2015

hmmmm hmmmmmmmm

ok.setahun tak update blog. ok. ok.ok. hahahaha rindu jugak sbenarnya nk tulis blog mcm dulu2 tp almaklumlah semenjak dh bekerja ni. mcm bukan tak ada masa. tp mcm mcm mcm malas.haaa mcm malas.kerja pg balik penat terus tebongkang bak hang. tp dua tiga harini rasa mcm nak tulis blog. perasaan nk meng'update tu macam membuak buak. hahah. 

ok smenjak setahun ni bnyak jugak la benda berubah. in life i mean. physically tak ada yg berubah kalau ada pon makin kembang ha yg tu ada.semestinya. yang berubah tu mcm perangai. bukan nk puji diri sendiri tp ntah maybe makin tua makin matang.hmm mngkin.tp aku sndiri boleh rasa.baran akumcm makin bkurang. bkurang bnyak acctually.aku mcm dh boleh besabar. tak mcm dulu naik hangin tak tentu hala kan.mama pon tegur jugak. so maksudnya bukan i masuk bakul angkat sendiri lah ya.

perubahan lain.hmmm hah! aku mcm makin ambil tahu pasal diri aku.maksud aku mcm aku makin suka jaga diri. kalau dulu muka cuci sehari sekali skarang dh dua kali. dulu scrub tu hapa benda pon aku buat tak peduli skrang dua kali sminggu aku guna(time plg rajin lah)aku guna mask. pelembap.hahahahhaha girl2 i. makeup. makin aku suka makeup. serious talk.

ha jgn lupa mention qilah si ronggeng my ex roommate aka my girlfriend tu. DAH KAWEN!! ha siapa ja percaya. aku pon susah nak caya. dh dua bulan jugak dia nikah. resepsi bulan 8. tunggu ye i upload pic bnyak2. 

bila tengok2 balik entry blog yg lepas2. rasa mcm nk ja masuk menyorok bawah katil nasib baik tak muat ja. maaaaaaaalu gila! nmpak kbudak budakan aku dkt situ. hahahahah mcm nak ja delete tak pon buat blog baru. tp hmmmm. biarlah. buat kenangan kan. mana lah tau tua2 nt kan. boleh le buat ubat gelakkan diri sndiri.kahkahkahkahakh.

ha and lepas ni aku rasa update blog aku maybe akn bnyak tentang beauty. eceeeeeewah geli rasa nak naip. hahahahha. sbb serious.aku mcm nk tunjuk transformasi aku dr kulit mcm pokok kayu sampai skrg nmpak la sikit kulit manusianya.sbb aku rasa mmg mmmbantu sbb time aku nk try new things mmg blog2 lah tmpat aku cari review, so lepas ni mmg bnyak lah review produk yg akn aku post dlm blog berhabuk nih.

ok till we meet again. bye2. salam

p/s:review produk aku semua memurah ja jgn risau. sbb aku kan kedekut sikit bab nk cantik nih. bab makan murahhhhhhhh la hati ku kihkihkihkih

Thursday, August 21, 2014

Owh seriously too busy to update hows my life going in to this blog.too many things happened. But i really miss you my blog. *pat pat. Hihu. I will try to write more since ive got a new hobby nowadays hihihihi. Till we meet later. Huhu

Monday, January 6, 2014

20

walaupun hari ni 6 hrbulan..birthday aq 2 hrbulan..nak post jugak sbb masa 2 hr bulan aq malas!hihi
malam tu aq nangis. x tau la knapa tp aq rasa aq ni makin mudah nangis sekarang ni.sensitif sunggoh! faktor usia mungkin. mula2 x da org wish dkat aq.. sedih la jugak.then aq buat2 faham yg smua org bz skarang ni. x sangka 20 tahun dah aq hidup..ALHAMDULILLAH. perasaan nak berubah tu makin kuat. tp knapa x blh aq pown x tau. risau jugak aq. doa2kanlah aq berubah amin.

ya allah ya tuhanku. aq bersyukur terhadapmu yg telah mengizinkan aq hidup di muka bumi hingga kini ya allah. terima kasih kerana menganugerahkan ibu yang hebat ya allah, sahabat yang memahami dan untuk dugaan yang kau berikan,alhamdulillah ya allah kerana masih sudi menyayangi aq. ya allah kurniakan aq kehidupan yang lebih baik agar dapat aq terus beribadat terhadapmu ya allah.jadikanlah aq,ibuku,keluargaku,juga sahabatku muslimin dan muslimat yang mulia dunia akhirat ya allah.murah kan rezeki kami,kuatkan kesihatan kami, pimpinlah kami terus ke jalan yang benar ya allah. AMIN YA RABBAL ALAMIN...

p/s: love you mama! thanks for being in my life till now,even after all the hardship i've give to you. love you! hope will make you happy one day.. really hope for that day  : )

Monday, December 9, 2013

gettin worst

i dont know if it just me who's feel like that or it is reality. but i think of course it is reality. my life is getting worse day by day. i dont know why. i have a finance problem with college,my health keep getting down,and the latest bad thing was my notebook. my notebook is broken!and it is bad.it is the only entertainment i have in my life and now its gone. i hate this thing! why all this sad thing only happen to me. i didnt get this. i cry this time.i never cry after all the hardship ive been gone through but this time i just cant bear it. if people see me they might laugh at me cause im crying for a notebook. that is the thing that can take me out for my problem stress etc all this time.i love that thing. and im crying again now! while write this.


ya allah janganlah kau tarik lg benda yg aq sayang di dunia ini ya allah.aq tahu kau akan menggantikannya dgn yg lebih baik.tp aq x kuat nak tunggu benda baik tu datang ya allah. aq ikhlas waktu ayah kna bg dkat org lain,aq masih ikhlas bila aq susah,tp aq x kuat ya allah. tabah kan lah aq . berat sungguh ujian mu ya allah.

p/s: blh ja lalui bnda ni tp bila ingat nnt jd bila biar aq jd beban mama aq x kuat weh

Saturday, September 7, 2013

MIRA ELLA AIN

time2 mcm ni tringat pulak dkt sahabat aq.ingat waktu aq susah depa tlg aq.byak sgt terhutang budi dgn depa ni.kenapa aq teringat sgt dkt depa ni x tau la.tp andaikan la kan.ditakdirkan la kan.aq x dak dulu dr diorang nieyh,mintak halal la semua benda na.org selalu ckp sahabat susah nak cari.sekarang ni aq mula la faham.rindu nya ya allah dkt depa ni.doakan aq weh..aq selalu doakan hampa.

ya allah berkatilah persahabatan kami.jadikanlah kami sahabat syurga ya allah.tiada gantinya mereka bagi aq ya allah.permudahkanlah perjalanan hidup mereka.bahagialah kami dunia akhirat ya allah.

p/s:nak sgt jd sahabat syurga.rindu hampa weyh.walaupun hampa x baca ni.harap hmpa pown ingat aq yg mnyusahkan ni

hafiz!

heheh bukan pakwe baru eh..hafiz af tu.saja bukak youtube ada lagu baru dya..mmg terbaik la suara dya dgn lagu tu kan.sambil tulis blog ni pun aq dgar lagu jugak ni.rasa mcm nak nangis.sayu ja.tp x tau nak nangis untuk sapa,so mata aq yg cerdik ni pun x la keluarkan air mata walaupun aq dah abeh feeling dah.lg satu kan.ada dak ubat nak lupakan org.kalaulah ada kan.senangnya hidup.tambah2 nak mula sem baru ni,teringat ja.dh la baru sampai hostel hari ni.x sampai 12jam dah sedih2 rindu mama.dah sem 5 baru nak rasa mcm ni.sunyi sgt.time2 cmnilah nak ingat allah kan..

ya allah ya tuhanku,ampukan aq yang hanya mengingati mu di saat sedih dan susah sesungguhnya aq khilaf lg mudah lupa ya allah. ya allah sesungguhnya jika tidak penting seseorang itu untuk aq mudahkanlah aq untuk melupakannya ya allah.dekatkanlah diriku dgn mu ya allah.bimbinglah aq dan keluargaku ke jalan mu ya allah.hati kami ini sesungguhnya lemah ya allah.

p/s:telling myself to keep moving on despite all the hardship.bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian kan. GO! GO! PUTERI NOR SHAMILA

Wednesday, August 21, 2013

half way

td register subject for next sem..punya lah cr mcm2 subject sbb byak clash.so last cukuplah lima..masa dah selesai tu tepikir la jugak yg aq ni rupanya dh separuh jlan dh pown.lg setahun ja habis la aq study.apa aq nak keja nt huh? susah kalau pikir bnda nie..so aq yg x suka bpikir ni x mau la pikir hahaha..

ya allah ya tuhanku kau permudahkanlah perjalanan hidupku.tidak ku minta hanya kesenangan ttp berilah aq kesempatan utk menyenangkan hidup ibu bapa ku ya allah..

p/s: amek subject bussines law sem depan rasa mcm tgah plan suicide pown ada.tp x pa i can do it!! go puteri nor shamila zailan -bg semangat dkt diri sniri hehehhh