meninggalkan anda smua....

Monday, December 9, 2013

gettin worst

i dont know if it just me who's feel like that or it is reality. but i think of course it is reality. my life is getting worse day by day. i dont know why. i have a finance problem with college,my health keep getting down,and the latest bad thing was my notebook. my notebook is broken!and it is bad.it is the only entertainment i have in my life and now its gone. i hate this thing! why all this sad thing only happen to me. i didnt get this. i cry this time.i never cry after all the hardship ive been gone through but this time i just cant bear it. if people see me they might laugh at me cause im crying for a notebook. that is the thing that can take me out for my problem stress etc all this time.i love that thing. and im crying again now! while write this.


ya allah janganlah kau tarik lg benda yg aq sayang di dunia ini ya allah.aq tahu kau akan menggantikannya dgn yg lebih baik.tp aq x kuat nak tunggu benda baik tu datang ya allah. aq ikhlas waktu ayah kna bg dkat org lain,aq masih ikhlas bila aq susah,tp aq x kuat ya allah. tabah kan lah aq . berat sungguh ujian mu ya allah.

p/s: blh ja lalui bnda ni tp bila ingat nnt jd bila biar aq jd beban mama aq x kuat weh

Saturday, September 7, 2013

MIRA ELLA AIN

time2 mcm ni tringat pulak dkt sahabat aq.ingat waktu aq susah depa tlg aq.byak sgt terhutang budi dgn depa ni.kenapa aq teringat sgt dkt depa ni x tau la.tp andaikan la kan.ditakdirkan la kan.aq x dak dulu dr diorang nieyh,mintak halal la semua benda na.org selalu ckp sahabat susah nak cari.sekarang ni aq mula la faham.rindu nya ya allah dkt depa ni.doakan aq weh..aq selalu doakan hampa.

ya allah berkatilah persahabatan kami.jadikanlah kami sahabat syurga ya allah.tiada gantinya mereka bagi aq ya allah.permudahkanlah perjalanan hidup mereka.bahagialah kami dunia akhirat ya allah.

p/s:nak sgt jd sahabat syurga.rindu hampa weyh.walaupun hampa x baca ni.harap hmpa pown ingat aq yg mnyusahkan ni

hafiz!

heheh bukan pakwe baru eh..hafiz af tu.saja bukak youtube ada lagu baru dya..mmg terbaik la suara dya dgn lagu tu kan.sambil tulis blog ni pun aq dgar lagu jugak ni.rasa mcm nak nangis.sayu ja.tp x tau nak nangis untuk sapa,so mata aq yg cerdik ni pun x la keluarkan air mata walaupun aq dah abeh feeling dah.lg satu kan.ada dak ubat nak lupakan org.kalaulah ada kan.senangnya hidup.tambah2 nak mula sem baru ni,teringat ja.dh la baru sampai hostel hari ni.x sampai 12jam dah sedih2 rindu mama.dah sem 5 baru nak rasa mcm ni.sunyi sgt.time2 cmnilah nak ingat allah kan..

ya allah ya tuhanku,ampukan aq yang hanya mengingati mu di saat sedih dan susah sesungguhnya aq khilaf lg mudah lupa ya allah. ya allah sesungguhnya jika tidak penting seseorang itu untuk aq mudahkanlah aq untuk melupakannya ya allah.dekatkanlah diriku dgn mu ya allah.bimbinglah aq dan keluargaku ke jalan mu ya allah.hati kami ini sesungguhnya lemah ya allah.

p/s:telling myself to keep moving on despite all the hardship.bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian kan. GO! GO! PUTERI NOR SHAMILA

Wednesday, August 21, 2013

half way

td register subject for next sem..punya lah cr mcm2 subject sbb byak clash.so last cukuplah lima..masa dah selesai tu tepikir la jugak yg aq ni rupanya dh separuh jlan dh pown.lg setahun ja habis la aq study.apa aq nak keja nt huh? susah kalau pikir bnda nie..so aq yg x suka bpikir ni x mau la pikir hahaha..

ya allah ya tuhanku kau permudahkanlah perjalanan hidupku.tidak ku minta hanya kesenangan ttp berilah aq kesempatan utk menyenangkan hidup ibu bapa ku ya allah..

p/s: amek subject bussines law sem depan rasa mcm tgah plan suicide pown ada.tp x pa i can do it!! go puteri nor shamila zailan -bg semangat dkt diri sniri hehehhh

Sunday, August 18, 2013

trying to be better :)

hyep..lama x bukak blog..actually nak buka dr puasa hari tu lg..tp blk kg kan..so maleh nak bwak blk laptop.jdnya skrang la baru buka. so x sempat nk wish selamat berpuasalah kan..selamat hari raya pown dh sminggu lpas..ok fine nt upload gambar raya..nak cita skit la apa yg tejadi spanjang peninggalan blog aq nieyh.
sem sebelum nie aq pnah crita pasal sorang pacik yg slalu2 pujok aq tu kan..tesangkut kitorang sebenaqnya.tp x lama.x sampai sebulan..so aq decide mmg dya baik tp utk buat kawan.sedeyh la jugak sebenarnya tp lpastu kitorang still contact each other.tp akin lama kan,makin aq nak jauh dgn dya..dya still msg dgan aq walaupown dya tgah ada awek.msg kitorang plak bukan msg biasa,mmg kalau org baca mmg ingat kitorang couple lah.so aq tgah berusaha menjauhka diri dari dya walaupown x buleyh sbenarnya..cuba dah tp hari2 dok bukak jugak tweet dya.blog awek dya pown aq stalk.tp aq tgok diorang sweet,so amin kan jalah walaupown sambil tutup mata.aq rasa aq x blh lupa dya myb sbb aq knal dya lama sgat kowt.tiga tahun lbh kurang. he's the one who change my life to chaotic sometimes,my moody day to shine so mybe for that reason aq still nak tgok dya walau apa pun tjadi.

ya allah ya tuhanku sesungguhnya jika dia bukan lah untukk jauhkanlah dia dr aq agar dapat aq tumpukan perhatian lebih untukmu ya allah.amin

p/s: aq dah susah hati tgok smua org dah btunang skrg nieyh..aq kawin ka dak nt huh?

Monday, March 18, 2013

x pasti..

hahah gedik sikit.. tp aq x tau..kalau nmpak budak tu rasa lain macam.. teros aq outomatik jd ayu..tp aq x buat2.just suara aq x tkelua kalau ada budak tu..x knal pown dya even satu kondo..senyum pon aq x brani..nak pulak tggu bas pakai baju warna sama..mcam nak biar j bas tu jalan dulu.. knp? aq pown x sure..

ya allah jauhilah aq dr godaan syaitan yg direjam..hindarilah aq dr jalan maksiat..sememangnya dah x tertampung lg dosa aq..

p/s: akan terus cuba menjauh diri walaupon terdetik sikitla perasaan suka dkat dya..hahah

suprise !!

hahah!
ajus mnangis semalam... baru suprise sikit dh touching.. merah hidong.hahahh
apapon selamat hari jadi panjang umor murah rezeki

may our friendship been last until our end 

p/s:yg x boleyh blah si wada tulis nma dya skali atas kek..haihh boleyh la wadariah oi

Saturday, March 16, 2013

terima kasih :'D

hehehh..sedih ja semalam..sampai aq call pacik tu.rasa lawak pown ada..tp mmg la.dya ubah terus mood aq..nasib baik aq x nangis ngengehngeh...
x sangka dya still ingat benda2 mcam tu.
terharu la sikit hikhok

hari ni pown aq happy sahabat aq 4 orang tu mengacau aq.. allah s.w.t ja yg tau betapa aq rindu depa

ya allah terima kasih kerana mengurniakan aq sahabat yang sentiasa bersama suka duka..lanjutkan lah usia persahabatan kami.. dan terima kasih kerana mengurniakan dia di dalam hidupku..kukuhkan lah iman aq agar tidak aq melanggar batasan syariat mu..sesungguhnya iman aq teramatlah lemah.. jika dia bukan la untuk aq dikemudian hari..aq masih bersyukur kerana bahagia di saat ini..dan buat mama, kau bukalah pintu syurga seluas2nya untuk dya..sesungguhnya dya tlah byak berkorban untuk ku

p/s: allah no 1 ingat tu puteri nor shamila!

Friday, March 15, 2013

luahan rasa...

lamanya x bloging.. tetiba malam ni rasa mcm nk luah something..so ini la satu2nya tmpat yg ada dlm otak aq skkrg nieyh..almaklumlah,tempat mengadu tiada kan..
qilah patah kaki..macm biasa la dy tu.kelam kabut.cuti minggu dpan rasa mcm malas nk blk sbb kna naik bas.tp hmmm.. sedih kalau ingat mama..ksian mama.td mama call.nk ckap pasai angah.x tau la apa nk jd dgn budak2 zaman skarang  nieyh..aq x suka dgaq mama nangis.. perit betoi hati aq kalau dgaq mama x lalu makan..sampai hati angah buat perangai.dpat dudok dkat dgn mama pon x mau besyukur..meleleh-leleh air mata aq sambil tulis entry nieyh. kalau la boleh aq selesaikan masalah ni.lpas satu,satu masalah mama.bg aq dylah manusia plg baik dlam dunia nieyh..rindu pula dkat dya.rasa nak ja blk cpat2.


aq sentiasa doa,aq dapat buat mama bahagia sebelom aq mati..tu lah satu2nya permintaan aq sepanjang hidup..
p/s: ya allah ya tuhanku jadikanlah aq anak yg solehah yg akhirnya nt dapat membahagiakan ibu ku..